ÅRHUS UNIVERSITETSSYKEHUS (DNU), DANMARK

Det nye Universitetssykehuset i Århus (DNU) er det ledende sykehuset på sentrale Jylland i Danmark og er like stort som en mindre by. Det utbygde sykehuset dekker et område på 1 200 000 m2.

Tilrettelegging for effektiv navigering i dette enorme anlegget har vært et stort prosjekt for Modulex som har samarbeidet med DNU sin konsulentgruppe under ledelse av C.F. Møller.

Sykehuset fungerer som universitetssykehus, regionalsenter og hovedsykehus for innbyggerne i Århus og øyen Samsø og hadde et behov for å være operativt under hele utbyggingsperioden. Et konsortium av arkitekt- og ingeniørfirmaer var innblandet i arbeidet, deriblant C.F. Møller som hadde ansvaret for gjennomføring av innvendige arbeider, inkludert wayfinding og skilting.

Sykehus har spesifikke krav til wayfinding-løsninger for å sikre ivaretakelse av den varierte brukergruppen. Personalgruppen hos DNU er stor og kompleks og består av over 10 000 personer, herunder leger, sykepleiere og transport- og vedlikeholdspersonale.

De besøkende inkluderer både pasienter og pårørende i alle aldre, med ulik sosial bakgrunn og med variert helsetilstand. Samlet sett stiller dette høye krav til wayfinding.

For å sikre at pasientene finner frem til rett sted til rett tid er skiltløsningene utformet i tråd med en overordnet strategi som gjør orienteringen enkel. Blant annet er det brukt ulike fargeinndelinger både utvendig og innvendig.

Via som er designet i samarbeid med det internasjonalt anerkjente arkitektfirmaet C.F. Møller, er den siste skiltserien fra Modulex.

Via er en enkel inn- og utvendig skiltløsning med et klart skandinavisk uttrykk. Skiltserien er fleksibel og modulbasert og legger til rette for ulike størrelser, plasseringer og farger. Serien kan dermed enkelt tilpasses til komplekse wayfinding prosjekt innenfor helse, utdanning, offentlig transport og parkeringsområder.

Via er velegnet til store komplekse prosjekter

Wayfinding-løsninger inndeler generelt informasjonsbehovet i tre hovedgrupper; Oversikt-, henvisning- og destinasjonsskilt som veileder besøkende gjennom komplekse miljøer fra ankomst til endelig destinasjon. Det store utvalget av alternativer og formater tilgjengelig fra Via gjør det mulig å møte det totale informasjonsbehovet. Serien omfatter utvendige oversiktsløsninger i form av monolitter, retningsskilt som informerer og beroliger og dørløsninger som bekrefter ankomst til valgt destinasjon.

Designet er spesielt velegnet til bygninger som har behov for et konsekvent og tidløst uttrykk som ikke tar fokuset vekk fra arkitekturen.

Flotte detaljer

Via sortimentet inkluderer innvendig og utvendig løsninger med og uten lys med fleksible festeanordninger som tilpasses bygningskravene. Serien inneholder nedhengte skilt (enkelt- eller dobbeltsidig), vingeuthengte skilt (enkelt- eller dobbeltsidig), monolitter, vegg- og dørskilt. Energieffektiv LED-belysning gir en bærekraftig løsning som gir en jevn fordeling av lys og øker synligheten til strategisk viktige skilt. Det enkle «plug & connect» systemet sikrer enkel installering fra en medfølgende strømkilde.

MXconnect, det unike monteringssystemet til Modulex, gjør installasjonen enkel. MXconnect legger til rette for rask montering på lokasjonen uavhengig av om skiltene skal henge hver for seg eller om de er sammensatt av flere moduler, vertikalt eller horisontalt. Løsningene er ikke bare raske å installere, men frontene kan også oppdateres enkelt og redusere dermed eventuelle vedlikeholdskostnader.

Kontakt Modulex for mer informasjon om prosjektgjennomføring, produkter eller om du ønsker rådgivning.

Sydhavn Skolen

Sydhavn Skolen

Å skape det ultimate læringsmiljøet er målet for ethvert skoleprosjekt, og nøye gjennomtenkte skoleomgivelser kan bli prisvinnende.

Finn ut mer >>
Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Med behov for dynamiske, innbydende og fleksible omgivelser for MSc-studenter ved Copenhagen Business School, fikk Rønnow Arkitekter A/S oppgaven med å utarbeide en wayfindinganalyse- og skilthåndbok, som deretter førte til vellykket produksjon og installering av utvendige og innvendige skiltprodukter fra Modulex.

Finn ut mer >>
Youthscape

Youthscape

En 100 år gammel dampkornmølle står som en av de mest ikoniske bygningene i Luton i Storbritannia. Den har vært gjenstand for en innsamlingsaksjon som resulterte i £ 2 millioner til den veldedige organisasjonen Youthscape. Det internasjonale designselskapet HOK, som hadde ansvaret for design og bygging, kontaktet Modulex for å få hjelp til å utforme sterke grafiske uttrykk i bygningen.

Finn ut mer >>
Aarhus University Hospital (DNU)

Aarhus University Hospital (DNU)

Det nye universitetssykehuset i Aarhus (DNU), som er på størrelse med en småby, er et ledende sykehus i Midtjylland i Danmark, og bare utvidelsen kommer til å dekke et område på 1 200 000 m2. Tilrettelegging for effektiv navigering på dette enorme området har vært et stort prosjekt for Modulex, som har samarbeidet med DNU sin konsulentgruppe med C.F. Møller i ledelsen.

Finn ut mer >>
Sunterra Market

Sunterra Market

Sunterra Market er en unik, familieeid dagligvarekjede med kvalitet i høysetet. Komplekset, som strekker seg over flere etasjer, inneholder en delikat dagligvarebutikk, fasiliteter for matlagingskurs og en stilfullt innredet restaurant og lounge.

Finn ut mer >>
Gainsborough Bath Spa

Gainsborough Bath Spa

Med en tilbakeholden og elegant serie miljøgrafikk utfyller Modulex uttrykket som er skapt av New York-baserte Champalimaud Design i samarbeid med EPR Architects for det luksuriøse Gainsborough Bath Spa i Bath, som åpnet i fjor og siden den gang har fått tildelt den prestisjefylte Tatler Spa Awards for 2016.

Finn ut mer >>
Humber River Hospital

Humber River Hospital

Humber River Hospital er et av Canadas største regionale akuttsykehus og har et nedslagsområde på over 850 000 personer i nordvestre Stor-Torontoområdet.

Finn ut mer >>